COOL&HEAT-SPECIALIST.NL

Installatie handleiding

Lange wachtijden ook zo beu?

De wachttijden voor een airco installatie in Nederland lopen als maar op het neemt ondertussen extreme vormen aan wachttijden tot en met 3 maanden zijn ondertussen vrij normaal dit heeft verschillende oorzaken het nijpende geschoolde personeelstekort waar veel installatie bedrijven mee te maken hebben, maar ook het feit dat steeds meer mensen een airco met warmtepomp in huis willen hebben de vraag is aanzienlijk toegenomen tijdens de gehele klimaat discussie.

Daar komt nog bij dat de zomer van 2018 extreem warm was te noemen ,en het heeft er alle schijn van dat dezelfde toestanden zich dit jaar wel eens zouden kunnen herhalen. Goed nieuws voor ons airco verkopers daar leven we immers van. Maar helaas minder goed nieuws voor u als consument bij welke airco verkoper u namelijk ook komt bijna allemaal hebben ze wel het zelfde te vertellen “sorry maar we zitten helemaal vol, over 2 maanden hebben we ongeveer weer een plekje vrij.” Dat is natuurlijk behoorlijk frustrerend u wilt het liefste zo snel mogelijk genieten van een airco systeem en niet ergens in de herfst maar het liefste nu meteen in de zomer terwijl het zo verschrikkelijk heet is daar buiten en u van de hitte moeilijk kunt slapen.

Wij van Coolheat specialist begrijpen uw frustraties en we vinden het zelf ook heel erg vervelend dat de wachttijden zo oplopen, en we daardoor veel van onze klanten moeten teleurstellen in het heetst van de strijd.
Nu vonden we ook dat we iets moesten bedenken zodat we dit jaar meer mensen konden helpen om toch een airco te kopen en hier zonder wachttijd direct van te genieten. Geen makkelijke opgave maar we hebben het volgende bedacht:

Zelf installeren (misschien wel de oplossing?).
De oplossing voor de handige mensen onder ons, of voor de gelukkigen onder ons die een handige behulpzame buur of bekende in hun omgeving hebben. Speciaal voor deze doelgroep hebben we een installatie handleiding gemaakt, de airco kunt u gewoon bij ons bestellen en deze met behulp van de handige montage handleiding zelf installeren. (de meeste airco´s uit onze collectie worden binnen een week geleverd.) u spaart hierdoor zelfs ook nog geld de kosten van de installateur aan huis vallen namelijk weg wat overblijft zijn de kosten van de airco, eventuele afwerkings- materialen, koelleiding, stuurkabel en de bezorgkosten.

Aan het zelf installeren hangen wel wat haken en ogen waar u rekening mee moet houden zo moet officieel de airco ten alle tijden door een F-gassen gecertificeerde monteur in bedrijf gesteld worden. Alleen heeft u dan waarschijnlijk weer met wachttijden te maken, en als blijkt dat de airco niet goed is aangesloten dan lopen de kosten snel weer op omdat de installateur dan meer werk heeft als gepland. Of voorrijkosten moet berekenen als hij niet verder kan.

Mocht u nou heel zeker zijn van uw zaak en zeker weten dat alles goed is aangesloten dan kunt de airco ook zelf in bedrijf stellen. Ook hoe dit werkt hebben we in de handleiding verwerkt, Zo kunt u deze stap ook zelf uitvoeren. Het grootste nadeel van het zelf in bedrijf stellen van de airco is dat u daardoor uw recht op garantie verliest. Nu is garantieverlies naar onze mening niet zo dramatisch als het klinkt, uit ervaring kunnen we zeggen dat het zelden voorkomt dat een airco het begeeft binnen de garantietermijn. Maar we wouden het toch maar even gezegd hebben.

Om deze reden raden we het dus alleen aan, een airco in bedrijf te stellen, als de mensen echt handig zijn en zich deze stap toevertrouwen. Bij twijfel zeggen we niet doen. Of maak een afspraak met de F-gassen installateur voor het in bedrijf stellen van uw airco.

Mocht u besluiten de airco zelf te installeren en in bedrijf te stellen, geeft u dit dan aan in het offerteformulier

 

Coolheat specialist installatie handleiding

 

Setjes om airco zelf in bedrijf te stellen.

 

Op het moment van schrijven zijn wij de enige in Nederland die setjes verhuren om de airco zelf in bedrijf te stellen. De huurkosten van zo een setje bedragen € 39,95 per dag of € 69,95 per week de borg bedraagt € 250,- maar deze krijgt u natuurlijk terug als u zuinig bent geweest op ons gereedschap, en deze weer in dezelfde staat inlevert als hoe u deze gekregen heeft.
Het dag bedrag is vooral van toepassing voor mensen die het setje bij ons in ridderkerk ophalen, het week tarief  hebben we opgezet vanwege de tijd die het verzenden inneemt. houd u hier AUB ook rekening mee met betrekking tot het terug sturen een huur periode duurt 7 dagen het is uw eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat het setje op de 7e dag weer in ons bezit is. Op tijd terug sturen dus! bij niet nakomen van de verhuur afspraken zijn wij genoodzaakt een extra huur periode in rekening te brengen, en dit te verrekenen met de borg.
Om te voorkomen dat onze klanten mis grijpen worden deze setjes alleen verhuurd als er ook een airco bij ons is besteld. We hebben de setjes voor onze klanten ruimschoots op voorraad en hopen zo dat we dit jaar veel meer mensen gelukkig kunnen maken met een airco.
U kunt tijdens het invullen van het offerte formulier aangeven of u zo een setje wilt huren, deze wordt dan samen met de airco en eventuele overige materialen geleverd. Dan kunt u gelijk aan de slag en hoeft u niet onnodig lang te wachten.