COOL&HEAT-SPECIALIST.NL

Veelgestelde Vragen

 • Maken airco's lawaai?

  Airconditioners maken altijd wat geluid, net zoals elk elektrisch apparaat in huis. De systemen van TOSHIBA DAIKIN GREE Mitsubishi
  zijn heel stil terwijl ze zorgen voor een perfect binnenklimaat, natuurlijk produceren ze op de hoogste stand meer geluid maar dat is altijd een tijdelijke situatie. Is de gevraagde temperatuur bereikt? Dan schakelt de airco automatisch over naar een lagere en dus stillere stand. Binnen produceert een airco in het gunstigste geval zelfs niet meer dan maar 20dB aan geluid! Dat is bijna onhoorbaar, vergelijkbaar met het geluid van ritselende blaadjes of gefluister.

 • Kan je ziek worden van airconditioning?

  Nee. Een airconditioner koelt en droogt de lucht, daar kan je niet ziek van worden. Sterker nog; een airco trekt o.a. pollen uit de lucht, voor bijvoorbeeld hooikoortspatiënten is het dus zelfs (letterlijk) een verademing. Van belang is wel dat de installatie goed onderhouden wordt zodat alles naar behoren werkt, dat geldt ook voor je CV-ketel of de auto.

 • Is airconditioning duur?

  De aanschaf en installatie van airconditioning kost geld, net als de aanschaf van andere apparaten. Maar door de levensduur van 12 tot 15 jaar is de afschrijving klein, tel daarbij de besparing op stookkosten op en dan is het de investering dubbel en dwars waard. Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor de aanschaf van een airconditioner. Meer info hierover is hier te vinden.

 • Airco’s gebruiken toch heel veel elektriciteit?

  Alle elektrische apparaten gebruiken natuurlijk energie, airco's dus ook. Maar airconditioners van Daikin TOSHIBA GREE Mitsubishi
  scoren wél zeer hoog als het om energie-efficiëntie gaat. En ze zijn uitgerust met de laatste nieuwe technisch innovaties op het gebied van laag energieverbruik.

 • Moet ik de ramen en deuren dicht houden als de airconditioning aan is?

  Ramen en deuren dichthouden is niet strikt noodzakelijk maar je kunt je natuurlijk afvragen of het wenselijk is om deuren en ramen open te zetten als de airconditioner aan is, zeker als de buitentemperatuur (sterk) afwijkt van wat je binnen wil. Het energie-verbruik gaat omhoog en het bereiken van de gewenste temperatuur duurt langer. Als de verwarming aan is zetten we de buitendeur ook niet open. Ventilatie blijft in alle gevallen noodzakelijk.

 • Is het toegepaste koudemiddel in mijn airconditioning installatie gevaarlijk?

  Nee. DAIKIN GREE Mitsubishi
  past al sinds geruime tijd geen schadelijke koudemiddelen meer toe en is zelfs bijna volledig overgestapt op het nog milieuvriendelijkere koudemiddel R32. Voor installatie dient de installateur wel bevoegd te zijn middels een F-gassen certificering zodat je zeker weet dat de installatie volgens de wettelijk voorgeschreven veiligheidsvoorschriften wordt uitgevoerd.

 • Moet ik bij vernieuwing zowel het binnendeel als het buitendeel laten vervangen?

  Ja. De combinatie binnendeel/buitendeel bepaalt namelijk de capaciteit en het energieverbruik. Bovendien geeft een door de fabrikant ontworpen combinatie gewoon het beste resultaat én recht op garantie.

 • Hoe vaak moet ik de filters vervangen of schoonmaken?

  Als de installatie dagelijks in gebruik is is het advies de filters 4 x per jaar te reinigen. Het is niet moeilijk; een vervuild filter kan worden uitgezogen met een stofzuiger of in sommige gevallen worden uitgewassen. Tijdens het jaarlijks onderhoud van de airconditioner zal een COOL&HEAT SPECIALIST -vakinstallateur de filter ook controleren en zonodig vervangen.

 • Wat is de gemiddelde levensduur van een installatie?

  Diverse factoren spelen een rol bij de levensduur van een airconditioner maar de vuistregel is dat bij gemiddeld gebruik en regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud de installatie zeker 12 tot 15 jaar mee moet kunnen.

 • Wat is R32?

  Een airconditioningsysteem gebruikt koudemiddel om te koelen, dit koudemiddel is een zogenaamd F-gas. Schadelijke F-gassen worden in het kader van vermindering van CO2 uitstoot en het tegengaan van klimaatverandering steeds meer uitgebannen. Voor het koudemiddel in airconditioners wordt daarom gefaseerd de overstap gemaakt op een milieuvriendelijkere variant; R32. Een groot gedeelte van de TOSHIBA Mitsubishi DAIKIN GREE
  systemen zijn inmiddels voorzien van dit R32 koudemiddel. Daar merkt u als gebruiker niets van, het milieu echter wel. Met het toepassen van R32 wordt namelijk een start gemaakt met het uitbannen van gassen met een hoog Global Warming Potential. Uiteindelijk zal voor steeds meer airconditioningsystemen de overstap gemaakt worden.

 • Let op: Het inbedrijfstellen van een airconditioning

  Let op: Het inbedrijfstellen van een airconditioning moet gebeuren door een f-gassen gecertificeerd installateur met een f-gassen certificaat. coolheat specialist werk samen met f-gassen gecertificeerd en erkend installateur . Indien u niet van onze diensten gebruik maakt, zullen wij u vooraf vragen naar het document van uw f-gassennummer en certificaat of dat van uw installateur. 3 jaar fabrieksgarantie geldt alleen onder deze voorwaarden en gedegen jaarlijks onderhoud.